Westfriesgasthuis primeur in de zorg met verantwoorde vending van Food&Drinks2Smile

Westfriesgasthuis primeur in de zorg met verantwoorde vending van Food&Drinks2Smile

Verkoop van energiedrankjes aan kinderen. Ziekenhuizen die in hun horeca nog steeds ongezonde snacks aanbieden. Dit zijn problemen die steeds weer geconstateerd worden, maar waar en wanneer worden die omgezet in acties?


Het antwoord: op 30 januari bij het Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis.

 


Beide ziekenhuizen gaan beginnen met de verantwoorde vendingmachines van Food&Drinks2Smile. De ziekenhuizen en hun partner Atlantis zijn vooraanstaand in hun zoektocht naar duurzaamheid en een verantwoord aanbod. Ze zoeken nadrukkelijk aansluiting bij partners met dezelfde visie en vonden die bij het trio dat samen het eerste verantwoorde vending concept op de markt brengt dat compleet suikervrij is.

1+1+1=succes

De felgroene vendingmachine is het resultaat van een samenwerking tussen drie partijen die elk op hun eigen gebied leading zijn.

 


Vendingland, de leverancier van de machine is de meest duurzame in zijn branche met niet alleen de nieuwste en zuinigste apparatuur maar vooral met een logistiek IT systeem dat onnodige kilometers overbodig maakt en zo de logistieke voetprint tot een minimum weet terug te brengen.
Vrumona is de leverancier van het drankaanbod en voorziet het concept van die drankjes uit hun assortiment die passen bij het predicaat verantwoord.
En tenslotte Food2Smile een bedrijf dat suikervrij, rode E-nummers vrij, vaak gluten-, lactose- en gelatinevrij snoep en snacks heeft ontwikkeld.

 

Social Enterprises

André Schutte van Atlantis en Miriam Bouwens van Food2Smile ontmoetten elkaar tijdens een ledenbijeenkomst van Social Enterprise en spreken dezelfde taal als het gaat over purse versus purpose. De wil om het beter te doen, te bewijzen dat voeding écht verantwoorder kan, ook of misschien wel juist, in de zorg. Is een onderwerp dat hen beide zeer na ligt en waar ze zich beide dagelijks hard voor maken.

 

Rutger van Cruijsen, teamleider Horeca & Services van het Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis herkent zich in deze waarden. “Als ziekenhuis willen we op alle mogelijke manieren bijdragen aan een gezonde leefstijl. Het spreekt voor zich dat je dit dan ook terugziet in onze drank-en snackaanbod.” Alle partijen zijn dan ook trots dat dit vending concept juist in deze instellingen de primeur in de zorg mag beleven.    

 

Voor meer informatie:

info@vendingland.nl